به گزارش مشرق، چند تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره تیم اقتصادی دولت اظهارنظر کردهاند که در ادامه میآید:
قاضیپور: کرباسیان درس اقتصاد داده است
نادر قاضیپور، نماینده مردم ارومیه و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درخصوص تیم اقتصادی دولت دوازدهم گفت: «کرباسیان کارکشته است و چندین سال هم در وزارت اقتصاد معاون بودند. آدمی که در دانشگاه درس اقتصاد داده و کتاب نوشته است. ما دعا میکنیم که موفق شود. وضعیت اقتصادی الان خیلی بد است. وزیر اقتصاد باید آدم مقتدری باشد که بتواند مشکل اقتصادی مملکت را حل کند. ما از خدا میخواهیم دولت مقتدری سر کار بیاید و اشتغال جوانان را حل کند و به تولید ملی برسد.»
دلخوش: کرباسیان استخوان خردکرده اقتصاد است
کاظم دلخوش، عضو فراکسیون ولایت و کمیسیون اقتصادی مجلس هم درخصوص تیم اقتصادی دولت دوازدهم گفت: «به نظرم خوب است. باید کمک کنیم. اولا اینکه وزیری که معرفی شده است از خود زیرمجموعه وزارت اقتصاد است. این یکی از خوشحالیهای ماست. مدیریت ایشان هم خوب است، منتهی یک مقداری باید فراتر از جایگاه گمرک اقتصاد، زیرمجموعه و کارشناسیها را ببینند، ما هم کمک میکنیم.»
وی همچنین کرباسیان را عملگرا ندانست و گفت: «شاید گلهمندیهایی در زیرمجموعه باشد، اما این دلیل نمیشود. باید کرباسیان آنها را اصلاح کند ولی در مجموع، ایشان در همین تشکیلات وزارت اقتصاد، سالها استخوان خرد کرده است. به هر حال در بخشهای مختلف بوده است. در شوراهای اقتصادی و پولی بوده است. کتابهای مختلف تالیف کرده است. از نظر من ما به هر حال باید به او کمک کنیم، ضمن اینکه بعضی از حرفهای پرسنل و همکاران وجود دارد که آنها را هم باید در آینده اصلاح کنند. اعتقاد ما این است که اگر ایشان نیایند و شخص دیگری بیاید، اوضاع بهتر نمیشود.»
ابطحی: با تفکر فعلی اقتصاد را نمیتوان چرخاند
سید محمدجواد ابطحی، نماینده خمینیشهر نیز درباره تیم اقتصادی دولت گفت: «افراد و برنامههای تیم اقتصادی دولت با یکدیگر همخوانی ندارد و فکر میکنم مشکلات اقتصادی مملکت با این تیم حل نخواهد شد.»
ابطحی درباره آمدن مناطق آزاد زیر نظر وزارت اقتصاد بیان کرد: «باید کنترل بیشتری روی مناطق آزاد داشت، ولی از این نظر که ما بخواهیم آنجا را بهعنوان مرکز صادرات و تجارت کشور کنیم باید مانند مناطق آزاد دنیا محدودیتهایی نظیر حقوق گمرکی، ورودی و... نداشته باشد. در هر صورت با آمدن مناطق آزاد زیر نظر وزارت اقتصاد، نباید نقش مناطق آزاد در اقتصاد کمرنگ شود و من فکر نمیکنم که اینها با این تیم و با این تفکر موفق شوند اقتصاد را بچرخانند.»
این نماینده مجلس درباره نقش برجام در اقتصاد بیان کرد: «هیچ. ظریف میگوید که خیلی خوب بود، ولی همین حالا باید گفت چطور بعد از برجام اینقدر شرکتها و کارخانهها تعطیل شدند؟! فروش نفت زیاد شده است ولی پولش که به ما تزریق نمیشود. ما نفت را میدهیم ولی پولش را برنمیگردانند.»
ابطحی همچنین درباره تحریمهای جدید چین و مسدود شدن حسابها ایرانیان تصریح کرد: «این هم در راستای تحریمهای آمریکاست، همچنین یکی از بانکهای روسیه را که با سوییفت میخواست با ایران کار کند، تحریم کرد.»
نجفی: میطلبید تیم بهتری معرفی شود
محمدرضا نجفی، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون صنایع و معادن هم درباره تیم اقتصادی دولت گفت: «با توجه به اقتضائات و ضرورتهای کشور و مطالبات بر زمین مانده مردم، میطلبید تیم اقتصادی دولت یک مقداری متفاوتتر از تیم فعلی انتخاب میشد.»
نجفی در پاسخ به این سوال که با توجه به انتقادهای مقام معظم رهبری از گمرک آیا کرباسیان میتواند در وزارت اقتصاد عملکرد مطلوبی داشته باشد، تصریح کرد: «نمیخواهم بگویم دوستانی که معرفی شدهاند، نمره ردی میگیرند. بخش اقتصادی کشور شامل وزارت اقتصاد، نظام بانکی، وزارت صنایع، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و امثالهم است و همه اینها را در یک پکیج میبینیم. بعضی از این دستگاهها آن کارآمدی و کفایت را در دوره یازدهم به فراخور امکانات و فرصتهایی که در اختیارشان بود یا آن انتظاراتی که به حق جامعه داشت، برآورده نکردند. لذا ترجیح میدادم به شکل دیگری معرفی میشدند.»
به وقتش گفتیم آزموده را آزمون خطاست و انتظار هم داشتیم که شرایط بهتر شود ولی نشد. قطعا برآورد این بود که شرایط متفاوتی باید باشد که اثربخشی، کفایت و کارآمدی بهتری ببینیم. در حال حاضر نیز اگر بشود باز اصلاحی انجام داد؛ بد نیست اما اگر صورت نپذیرفت نباید دولت را دچار نقص کنیم.»
نجفی درباره اکوسیستم بهرهوری و تولید، صنعت، تجارت و بهبود فضای کسبوکار که از جهتگیریهای متن برجام است، گفت: «بخشی از این اتفاقات افتاده است و امروزه میتوانیم بنشینیم و با همه دنیا حرف بزنیم، مذاکره کنیم و دنبال فروش محصولات و تامین مایحتاج تولیدمان برویم، اما کماکان بخشهایی از این پازل به درستی عینیت و تحقق پیدا نکرده است.»
این نماینده مجلس در ادامه افزود: «یکی از مهمترین وظایف و ماموریتهای دولت دوازدهم همین است. آن ظرفیتهایی که بالقوه در متن برجام تعبیه و تعریف شده و هنوز محقق نشده است، به دنبال تحقق آن بخشها و ظرفیتها حرکت کنیم و در سبد داشتههای حوزه اقتصاد و فعالان اقتصادی خودمان ببینیم.»
منبع: فرهیختگان